fbpx
+36 30 555-0542 info@b3ingatlan.hu

Kereskedelmi ingatlanok értékbecslése

Kereskedelmi ingatlanok értékbecslése esetén először is tisztázzuk, hogy mit is jelent a kereskedelmi ingatlan, milyen ingatlanokat sorolhatunk ebbe a kategóriába.

 

 • Azok az ingatlanok, melyek bérbeadhatóak, vagyis hasznosíthatóak, ezáltal jövedelmet termelnek, akkor beszélhetünk kereskedelmi ingatlanokról és befektetési ingatlanokról.
 • Kereskedelmi ingatlan lehet például egy irodház, bérház, bevásárló központ, különféle kereskedelmi létesítmény, üzlet, uszoda, rendezvényközpont, sportközpont, színház, mozi, étterem, kávézó stb.
 • Kereskedelmi ingatlanok kategóriába sorohatjuk még azokat az ingatlanokat is, melyek a vizsgálat idején még nem termelnek jövedelmet, de azzá tehetőek. Ilyen például az építési telek, vagy olyan ingatlan, ami bővíthető.
Kereskedelmi ingatlanok értékbeccslése

Vállalási határidő: A helyszíni szemlétől és a szükséges iratok pótlásától számítva 5-30 munkanapon belül, munkától függően.
(Sürgős esetben felár ellenében lehet gyorsítani a szolgáltatáson, ha szükséges.)

Értékbecslés menete röviden:

 • Árajánlat (pontos cím, adatok, felhasználás jellege, értékelés célja alapján)
 • Szükséges iratok beszerzése / elküldése
 • Helyszíni szemle (fotózás, részletek megbeszélése)
 • Értékbecslés elkészítése, majd átadása a számla kiegyenlítése után

Szükséges iratok: Az alapvető iratok itt is -ahogy a lakóingatlanoknál-, a tulajdoni lap és a térképmásolat. Az is lényeges, hogy mihez, milyen célra kell az értékbecslés. Az említett iratokon kívül valószínűleg még szükség lesz egyéb dokumentumokra is, de ezt az árajánlat kérésekor pontosítjuk, hiszen itt valóban speciális ingatlanokról van szó, így minden esetben más kiegészítő iratot kell majd csatolni az értékbecslési szakvéleményhez.

Vállalási terület: Magyarország összes településén elérhető a kereskedelmi ingatlanok értékbecslése, vagyonértékeléssel kapcsolatos szolgáltatása.

Egyéb típusú ingatlanok értékbecslésével és tanácsadásával is keressen bizalommal. 

Kereskedelmi ingatlan értékbecslés

 Kattintson a lenti gombra és kérjen egyedi árajánlatot:

  Eszköz, gép értékbecslés

  Speciális ingatlan értékbecslés

  Üzleti vagyonértékelés