fbpx
+36 30 555-0542 info@b3ingatlan.hu

Miért hívjak értékbecslőt az eladó ingatlanomhoz?

Az értékbecslő szerepe a chatGPT szerint.

Gondoltam már én is kipróbálom a mesterséges intelligenciát és felteszek egy kérdést. Mivel ingatlanokkal foglalkozom (ingatlan értékbecsléssel, ingatlanközvetítéssel és ingatlan tanácsadással), ezért természetesen ehhez kapcsolódó volt a kérdésem is.

Miért hívjak értékbecslőt az eladó ingatlanomhoz?

Rövid idő alatt meg is válaszolta, ráadásul úgy, hogy több indokot felsorolt. Természetesen ki lehetne még egészíteni, de úgy gondolom, ha valakit 1 perc alatt kellene meggyőzni, hogy miért fontos az ingatlan értékbecslő véleménye, akkor ennyi is elegendő.

Miért hívjak értékbecslőt az eladó ingatlanomhoz, mielőtt meghirdetném?

Az értékbecslő hívása számos előnnyel jár, ha eladó ingatlannal rendelkezik az ember. Az értékbecslő segít meghatározni az ingatlan reális piaci értékét, ami nagyon fontos az eladás folyamatában. Az ár meghatározásakor az értékbecslő figyelembe veszi az ingatlan elhelyezkedését, az adottságait, az állapotát, a környezetét, a közlekedési lehetőségeket és más tényezőket is, amelyek hatással lehetnek az árra. Az értékbecslő által készített értékelés alapján az eladó meghatározhatja az ingatlan reális piaci árát, amelynek köszönhetően az ingatlan gyorsabban és könnyebben eladható.

 

Az értékbecslő szakértői véleményére támaszkodva az eladó képes lesz meghatározni, hogy az ingatlan ára realisztikus-e, vagy túl magas, vagy túl alacsony. Ez segít elkerülni, hogy az ingatlan túl magas áron kerüljön a piacra, vagy hogy az eladó nagyobb veszteséggel értékesítse az ingatlant, mint amennyi valójában az értéke.

 

Az értékbecslő hívása tehát nagyon fontos az eladó szempontjából, mivel segít meghatározni az ingatlan piaci értékét, és ezáltal hatékonyabbá és sikeresebbé teszi az eladás folyamatát.

Szerencsére egyre többen veszik igénybe az értékbecslést, hiszen érdemes kikérni egy független ingatlanvagyon értékelő és ingatlanközvetítő tanácsát. Már kisebb értékű ingatlannál is visszahozza az értékbecslés díját a jól árazott ingatlan. A nagyobb értékű ingatlanoknál meg nem is kérdés, hiszen súlyos milliók múlhatnak rajta.

Több féle csomagajánlat közül választhat az oldalon. Úgy állítottam össze a szolgáltatások listáját, hogy mindenki megtalálja a megfelelő megoldást, amennyiben ingatlan eladás előtt áll és segítségre van szüksége.

Eladná ingatlanát?
Értékbecslésre, tanácsadásra van szüksége?
Vegye fel velem a kapcsolatot: