fbpx
+36 30 555-0542 info@b3ingatlan.hu

Ingyenes tulajdoni lap ügyfélkapun keresztül

Évente 2 alkalommal tudunk lekérni nem hiteles tulajdoni lapot ingyenesen az ügyfélkapun keresztül. Most pontról pontra végigmegyünk rajta, mert a tapasztalatom szerint még sokan nem használták.

1.

Mindenképpen rendelkeznünk kell ügyfélkapu regisztrációval, ez az első fontos feltétele.

„Ügyfélkapu létesítését bármely természetes személy kezdeményezheti személyesen a regisztrációs szervnél, vagy elektronikusan, amennyiben 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvánnyal rendelkezik. A regisztrációhoz meg kell adnia szabadon választott egyedi felhasználói nevét és elektronikus levélcímét (e-mail cím), mivel erre a címre kapja meg az első belépéshez szükséges egyszer használatos kódját.”

Forrás: https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu

2.

Ha már van ügyfélkapuja, akkor a földhivatali nyilvántartásban a következő pontok / képek alapján eljuthatunk az ingyenes tulajdoni lap lekéréséhez.

Első alkalommal a portál személyes adatokat fog kérni. Ezt ki kell tölteni, csak úgy fog tovább engedni. Ezt követően indíthatjuk a szolgáltatást. 

Keressük meg az ingatlant. Itt a helyrajzi szám / cím és az ingatlan fekvése is kell majd.

Kiválasztottuk az ingatlant. Lent a kódot be kell írni, majd a keresés gombra kell kattintani.

Megvan az ingatlan, most az ingyenes verziót válasszuk ki. Ha az előzményekre is kíváncsi, akkor a teljes tulajdoni lapot válassza, de nekem az értékbecsléshez elegendő a “szemle”, vagyis az aktuális állapot. (Bizonyos esetekben a teljes tulajdoni lap lehet akár 10-20-40… oldal is, ezt felesleges lenne csatolni az esetek 99,9%-ban.) Amennyiben elfogyott mindkét lehetőség, akkor a 3. alkalomtól már 1.000.- Forintot kell majd fizetni a tulajdoni lapért, mert évente csak 2 ingyenes.

Ha fizetős szolgáltatást választott, akkor a következő lépés a fizetés lesz.

Amennyiben az ingyenes tulajdoni lapot választotta, akkor a tovább gombra kattintva megjelenik a tulajdoni lap.

A tulajdoni lap több oldalas is lehet. A tulajdoni lapon jelezve is lesz, ha pl. 3 oldalas, hogy az első oldal 1/3.
Fontos, hogy minden oldal le legyen mentve, mert csak úgy látjuk rajta mind a 3 rész bejegyzéseit.

Menteni úgy tudja, hogy jobb egérgomb lenyomása után a “mentés másként” feliratra kattint, majd menti. Mint írtam, ezt egyesével minden oldallal meg kell tenni.

Remélem tudtam segíteni.

Szerző: B3 Ingatlan | Tunyogi Bálint
ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő

 

Eladná ingatlanát?
Értékbecslésre, tanácsadásra van szüksége?
Vegye fel velem a kapcsolatot: