fbpx
+36 30 555-0542 info@b3ingatlan.hu

Hirdetés szerkesztése és kezelése. Miért bízza rám?

Ha már adott fel hirdetéseket, akkor tudja, hogy sok időbe telik, amíg összeállítja a képeket és megírja a szöveget. De ha nem szán rá időt, akkor a hirdetése nem fog kitűnni a tömegből, annyi hirdetés van már az interneten. A legtöbben még képet sem töltenek fel, csak írnak egy sort és majd a többit telefonon a konkrét érdeklődőnek elmondják.

Persze ez egy gyors megoldás, de lehet később 2x annyi ideje fog rámenni. Mert elképzelhető, hogy rengetegen telefonálnak és mindenkinek egyesével ugyanazt el kell mondania. A hallottak alapján aztán kimegy megnézni az érdeklődő a helyszínre és már az ajtóban visszafordul, mert nem erre számított. De az is lehet, hogy senki nem hívja és nem fogja tudni eladni, amit szeretne, így kezdheti elölről az egész folyamatot. Ezért a hirdetése szerkesztése és kezelése sok időt fog elvenni, ha többször is módosítani kell.

A szolgáltatásról

Ez egy olyan szolgáltatás, ahol elkészítem az Ön ingatlan hirdetését. Vagyis az alapoktól egészen a hirdetés kezeléséig.

Ha van egy eladó ingatlana, amit szeretne hirdetni, de nincs rá ideje, hogy lefotózza, alaprajzot szerkesszen, felkutassa, hogy melyik ingatlanhirdető portálokra is kellene feltölteni egyesével a hirdetéseket, utána ezeket rendszeresen nézni, frissíteni, mert egy idő után törlik. Tehát én az alapot biztosítom itt, az érdeklődőkkel Ön tárgyal, Önt fogják hívni.

Mi fog történni a kapcsolatfelvételt követően?

1. Megbeszéljük konkrétan milyen ingatlanról is van szó.

2. Pontos és részletes árajánlatot adok a megadott email címre.

3. Időpontot egyeztetünk.

4. A fotózás előtt tanácsokat adok, hogyan készítse fel ingatlanát.

5. A helyszínen felmérem az ingatlant, jegyzetelek.
Alaprajzot rajzolok, lemérem a helyiségeket, ha nincs meg az eredeti alaprajz és természetesen fotókat készítek.

6. Megbeszéljük melyik hirdetési portálon jelenjen meg a hirdetése.

7. Feltöltöm a hirdetést, amikor elkészültek a fotók, hirdetési szöveg, alaprajz.

8. Elküldöm az első kész hirdetést ellenőrzésre, átnézi, jóváhagyja.

9. Feltöltöm a többi oldalra is, amit megbeszéltünk.

10. A hirdetésekre figyelek, mert heti – havi szinten frissíteni kell.

11. Amikor megjött a vevő, sikerült eladni az ingatlant, akkor szól és minden hirdetését törlöm.

Lássuk a részleteket kicsit bővebben:

1. Árajánlatot csak akkor tudok adni, ha ismerem a paramétereket. Lakás, családi ház, iroda, üzlethelyiség…, mekkora méretű az ingatlan, mikor kellene mennem a helyszínre.

2. Itt valóban részletes árajánlatot adok, minden egyes munkafolyamatra.

3. Időpontot egyeztetünk, de hagyok időt a 4. pontban leírtakra.

4. Összeírtam pár jó tanácsot, hogy mire is kell odafigyelni fotózás előtt. Ezt elküldöm és amennyiben végigmegy a listán, akkor valóban jó képek fognak készülni. A fotós is csak hozott anyagból tud dolgozni, ezért azt nem lehet elvárni, hogy egy felújítandó, rendetlen házról majd újszerű és tiszta ház benyomását keltsék a képek.

5. Külső-belső képek készítését tartalmazza a fotózás, min. 20 db digitális szerkesztett képpel, internetre optimalizálva, amit a hirdetési portálok is elfogadnak. Amennyiben szükséges, természetesen több kép is lehet, de ez külön megbeszélés tárgyát képezi. Ennyi kép általában elegendő, mert a többit nem engedik a hirdetési portálok feltölteni és 20 kép alapján már az érdeklődő el tudja dönteni, hogy érdemes-e személyesen is megnézni az ingatlant. (Általában azért pár képpel mindig többet adok, mert a helyszínen 50-100 kép is készülhet, ezekből a jobbak lesznek kiválogatva, majd szerkesztve.)

Mindenképpen ajánlott alaprajzot felölteni a hirdetésnél és a legjobb, ha nem kézzel rajzolt. Sok esetben az eredeti szerkesztett alaprajz is hátrányt jelent, mert ott túl sok a részlet. Az érdeklődő elvész az adatok között. A hirdetés akkor jó, ha átlátható és a legfontosabb információkat tartalmazza. Erre a legjobb megoldás egy tájékoztató alaprajz, melyen a főbb paraméterek jelennek meg. (Falak, helyiségek nevei, bejárat jelölése, nyílászárók, tájolás.) Az érdeklődő ezek alapján is már el tudja majd képzelni az ingatlant a képekkel összehasonlítva, hogy élőben mire számíthat.

A helyszínen készített jegyzetek alapján megírom a szöveget. A szövegírás is egy külön szakma, mert nem mindegy milyen sorrendben és mit írunk le. Itt a lehető legrészletesebben írok az ingatlanról.   

Fontos a korrekt tájékoztatás mindkét fél számára

Sajnos a legtöbb esetben látom, hogy még az adatok fele sem szerepel a hirdetésekben. Azért kell egy korrekt leírás, hogy feleslegesen ne kelljen 100x elmondani az ingatlan adatait az érdeklődőknek. Ezzel is időt spórolunk magunknak, ha tudja az érdeklődő mire számíthat. Úgy gondolom a korrekt tájékoztatás az érdeklődő és eladó közös érdeke is.

7. Minden hirdetési portál más és más. Vannak kiemelt portálok, ezek közül az ingatlan.com -ot emelném ki, melyeket jobban szeretnek az érdeklődők, vagyis a leendőbeli vevők. A keresettebb hirdetési portálokon, ahol rengeteg eladó ingatlan található sajnos csak egy lesz a mi ingatlanunk a sok közül. Ezért kell a fenti lépéseket, vagyis a képek, alaprajz, hirdetési szöveg hármast jól előkészíteni, mert így van esélyünk kitűnni a tömegből. Minden hirdetési portálnak vannak kiemelési lehetőségei, melyekért bizony fizetnünk kell, de csak így kerülhetünk a találati listák élére. Vannak olyan esetek is, hogy már a regisztrációt követően csak akkor tölthetünk fel képet, ha ezért is fizetünk.

Van kb. 5-10 portál amire mindenképpen érdemes feltölteni az eladó ingatlant. Ebből 1-2 fizetős, de a többi ingyenes, csak rendszeresen meg kell újítani, vagy bizonyos idő után törlik a portálról. Helyszínen megbeszéljük, hogy konkrétan melyek ezek a portálok és mi a legjobb módja, hogy a hirdetés kitűnjön a tömegből.

10. A hirdetések kezelése is több időt vesz igénybe. Mert, ha nem foglalkozunk vele, akkor egyszer csak azt vesszük észre, hogy már mindegyiket törölték. Ezért rendszeresen meg kell újítani, ha fizetünk az előre sorolásért, akkor azt is nézni kell, mert rendszerint más hirdetők túl licitálják a mi hirdetésünket, ezáltal megelőznek a listában.

A számozott listában a nem részletezett pontok úgy vélem egyértelműek.

Kérjen ingyenes ajánlatot, amennyiben csak a hirdetés szerkesztésére és kezelésére van szüksége.

Amennyiben az árban is bizonytalan, akkor a fenti szolgáltatással együtt kérjen értékbecslésre is ajánlatot, mert így kedvezményt is tudok biztosítani, ha együtt rendeli meg a kettőt.

Eladná ingatlanát?
Értékbecslésre, tanácsadásra van szüksége?
Vegye fel velem a kapcsolatot: